Startujeme vzdělávací program UTesla Academy 21 ročník 2018 – 2019

Se začátkem školního roku 2018 – 2019 zahajujeme druhý ročník vzdělávací program UTesla Academy 21 – sérii pravidelných dílen, víkendů s vědou a podzimní školu se zaměřením i nejnovější pokroky ve vědě a technologiích 21. století.  S různýmy tématy fyziky, chemie, biologie a robotikou se podíváme se do Vesmíru, jak funguje lidská mysl a tělo, poznáme mikrokosmos za humny, podíváme se na znečištění vody, ovzduší, potravin, téma globální změny, monitorování a ochrany ochraně ohrožených druhů zvířat nebo uplatnění poznatků z přírodních věd v designu a architektuře.

SCIENCE CAMP (26. – 30. října 2018)

4-denní expedice z hydrobiologie, ornitologie, zoologie, entomologie a parazitologie zaměřená seznámení se s technikami terénního biologického výzkumu a problematikou environmentálního zhodnocení významné přírodní lokality – národní přírodní rezervace Bohdanečské rybníky. Více zde: https://opensciencehub.cz/2018/10/expedice-bohdanecske-rybniky-27-30-10-2018/

BADATELSKÉ EXKURZE ( 21.9. – 14.12.2018)

Jednodenní motivační a vzdělávací ekxurze s workshopy a laborním cvičením na aktuální témata současného výzkumu a vývoje na pracovištích Akademie věd ČR (např. UFCH AV ČR, UOCHB AV ČR), vysokých škol (např. PřF UK v Praze, Universita Pardubice) nebo high tech firem (JHV Engineering, Contipro) na které navazují projektové aktivity a stáže.

Jednotlivé termíny a témata budou průběžně zveřejňovány na našich webových stránkách www.opensciencehub.cz a facebooku www.facebook.com/utesla.

VÍKENDY S VĚDOU (23. 9. – 28. 12. 2018)

V jednodenních výpravách za vědou a technikou si ukážeme konstrukci robotů, toxikologické aspekty konzumace vína, vypravíme se do Vesmíru, mikrokosmu vodních organismů, podíváme se na chování zvířat, lidí a vědců především. Do hledáčku se nám dostane i  architektura a design a architektura . U umění trochu zůstaneme, ale přesuneme se u něj k chemii: Jak vznikají barvy, jak si je můžeme sami připravit a míchat? Rok nakonec uzavře předsilvestrovské vypouštění raket.

Jednotlivé termíny a témata budou průběžně zveřejňovány na našich webových stránkách www.opensciencehub.cz a facebooku www.facebook.com/utesla.

PRAVIDELNÉ DÍLNY  (od 20.9. ve čtvrtek,  od 8.10.  také v pondělí a od 21.11 též ve středu)

V praktických dvouhodinových dílnách (16:00-18:00) si na vlastní kůži vyzkoušíme stavbu a programování lego robotů, 3D tisk, kosmickou architekturu, stavbu stratosférické sondy (Arduino), dálkový průzkum země atp.  Středeční a čtvrteční dílny se konají ve vzdělávacím centru Open Science Hub K104 v Kostelní 104 v Pardubicích. Pondělní dílny probíhají na FZŠ Táborská v Praze.  Více informací zde: Robotika_leták_v4  Robotika_leták_v6  Robotika_leták_v3.1  ICT kroužek v3

STEAM WORKSHOPY  a motivační přednášky ( 25.9. – 10.11. 2018)

V souvislosti se soutěží SPACE ART budou probíhat pravidelné propojující téma Vesmír a kosmonautika s výtvarným designem a architekturou.  Podrobnosti najdete na: https://opensciencehub.cz/2018/09/czech-space-year-2018-odstartovala-soutez-space-art/

Ve druhém pololetí budeme pokračovat ve vedení projektů, do kterých se děti mohou zapojit už nyní (např. příprava CanSatu, Astro Pí, zapojení do Amavetu, Středoškolská odborná činnost aj.), půjdeme na chemické exkurze, postavíme si meteostanici, vydáme se do přírody na terénní  biologický výzkum, hydrobiologickou expedici v Chorvatsku, prozkoumáme stavbu a využití UAV, ROV v badatelské činnosti atp.

Další podrobnosti budou průběžně zveřejňovány na našich webových stránkách www.opensciencehub.cz a facebooku www.facebook.com/utesla. Případně nás můžete kontaktovat na e-mailu info.utesla@gmail.com, prokop.alex@gmail.com nebo na čísle 774 143 458.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>